ROLAND ART pop art kunstenaar levenselixer geboren in Utrecht. Heb mijn jeugdjaren samen met heel veel dieren doorgebracht in Friesland aan het Sneekermeer. Daar is mijn liefde voor dieren ontstaan en de wil deze uit te beelden in zijn eigen fantasiewereld. Veel was ik toen bij de buren te vinden die een boerderij hadden met een veestapel van 85 melkkoeien. Die had nog koeien met horens. En een hele grote groep zwerfkatten van kitten tot stokoud.

Thuis hadden wij nog een dierenopvang met zieke en gewonde vogels, vooral watervogels. Het mooiste van dit alles was het moment dat de dieren genezen waren en het in gezonde toestand de vrije natuur in kon naar zijn eigen woonplaats. Voel mijzelf ook wel een vogel te kunnen opstijgen naar de vrijheid mijn eigen wereld.

Ook maakte ik de zeeŽn en meren onveilig, was gedurende 10 jaar wedstrijd windsurfer van beroep en maakte† in het begin mijn eigen surfplanken, waar ik ook wedstrijden op won dat was echt super cool.

Van jongs af aan teken en schilder ik, in 1995 begin ik ook houten katten met het welbekende vogeltje op hun staart te maken. De katten zijn wel mijn lievelingsdieren maar ook koeien, vogels,† bloemen en hartjes. Alles wat ik maak is uniek en met heel veel zorg erg veel tijd en liefde in mijn hartje gemaakt.Het is hard werken,vechten soms. Maar ik ben er nu eenmaal aan verknocht, het laat me niet meer los. Dit is wat ik wil, het zit in mijn bloed. Hiermee kan ik ten volle mijn talenten benutten. Het maakt me gelukkig.

Ook de titels die tijdens het maken van een paneel of sculptuur onstaan met een eigen woorden taal. Ik kruip diep in me hartje om woorden te vinden die nog niet bestaan. Mijn stijl valt onder de pop art en is fantasierijk dromerig vormgegeven en expressief zeer kleurrijk beschilderd tot het happy is.

In de periode dat wij in Denemarken verbleven, een land waar veel, zeg maar bijna alles van hout wordt gemaakt. Ontstond de liefde voor het werken met hout. Ik hou van hout. De basic geur van hout doet mijn creatieve brein goed. Die geur is de motor. Om hout in mijn handen te hebben dat is mijn passie en daar een poes uit te maken met al haar ronde vormen dat doet mij hartje overvloeien van vreugde. De poes met het vogeltje† dat is wel het beeld wat ik altijd zal blijven maken. Dat is een ROLAND en verbeeld voor mij de liefde, vrijheid, geluk, harmonie, tederheid en vrede. Ik beeldhouw in verschillende houtsoorten en in het edelmetaal Bronze.†

Schilder me hele leven al. Was altijd druk in de weer met verf en papier. Als klein ventje deed ik mijn moeder na, zij was mijn grote voorbeeld en nog steeds een groot kunstenares.

 

ROLAND ART is be happy ART

0617387473

rolandartisbehappyart@hotmail.com

 

 

†††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††

 

Copyright © 1995/2023 ROLAND ART is be happy ART